Clicky
4 november 2010

Google Analytics lanceert Major Contributors

Blogteam Traffic4u 4 november 2010, 20:16
Rubriek: Web Analytics

Google Analytics heeft zojuist op de Ad Tech in New York een nieuwe functie gelanceerd: Major Contributors. Om te weten wat je hier aan hebt is het belangrijk om te weten wat een Custom Alert is. Ik heb hieronder een voorbeeld uitgewerkt van een aangepaste alert:

Ik wil zodra het bezoek op mijn 404 pagina te veel stijgt een melding+email krijgen. Op dezelfde manier kan ik nog veel meer zaken in al mijn data in de gaten laten houden door Google Analytics. Een mooi systeem wat kan helpen bij het tijdig ingrijpen wanneer dat nodig is.

Het nadeel is dat je altijd nog op zoek moet naar de oorzaak. In het bovenliggende voorbeeld zou ik dan moet kijken waar het bezoek op de 404 pagina vandaan komt. Is er een mailing met een foute link de deur uit, of is er een verkeerde link op een externe site geplaatst?

En daarvoor heeft Google nu de functie Major Contributors bedacht. Bij de zelf aangemaakt melding laat Google de zaken zien die het meeste invloed op de melding hebben gehad. In het geval van een foute mailing zal Google Analytics de betreffende mailing aanwijzen als oorzaak van de melding. Dit scheelt een hoop zoekwerk omdat je nu al snel kunt zien in welke hoek je het moet zoeken. Voorwaarde is wel dat je al een aantal goede Custom Alerts ingesteld hebt.

Wat mij betreft een fantastische functie. Vaak weet men bij een plotselinge verandering van een stabiel getal niet waar de oorzaak gezocht moet worden. Google helpt nu een handje.

2 reacties

  1. Emiel Kamzol zegt:

    Inderdaad een fantastische functie.

  2. Google Analytics wordt steeds beter. Steeds minder hoeven wij webmanagers, te zoeken naar oorzaken. Zo kunnen we weer meer aandacht geven aan andere zaken.

Laat een reactie achter

Houd me op de hoogte van reacties via e-mailZoeken

Nieuwsbrief

Blijf elke maand automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!
bGenius

Twitter

  • "Quality score belangrijker dan ooit? Hoe om te gaan met rivaliteit op brandname in Google zoekresultaten: https://t.co/hLQ1Qm3atV"
    "Razendsnelle veranderingen in Search. Is er nog wel ruimte, of zijn search ads ten einde? https://t.co/hqqKJtjoyb"
    "RT @BBGMedia: What does 'engagement' mean to someone who isn't in advertising? Cut the jargon, #AWEurope. #jargondetox https://t.co/KhVZrv8xCU"